HavsFrun

Massage & Naturlig Hälsa

Min blogg

Blog

view:  full / summary

Beröring - Viktigt för att må bra

Posted on February 4, 2016 at 8:07 AM Comments comments (171)
Visste du att lätt beröring eller massage frisätter kroppens eget lugn och ro hormon oxytocin men även det smärtstillande endorfinhormonet. Dessa två hormoner kan bidra till att du först och främst känner dig lugn och avstressad samt att dina muskler slappnar av och din andning fördjupas, varvid puls och blodtryck ofta sjunker. Effekten som uppnås kan sitta i ett bra tag efteråt och troligt är att även sömnen förbättras och att  immunförsvaret stärks eftersom blod och lymfcirkulation ökar i samband med massage ... Så låt dig beröras, då fördelarna är många!

Vattumannens Tidsålder / The Age of Aquarius

Posted on January 28, 2016 at 6:26 AM Comments comments (279)
Det döljer sig nog en hel del sanning i dessa textrader!  ;)

Aquarius / Let the sunshine in

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars

This is the dawning of the Age of Aquarius
The Age of Aquarius
Aquarius! Aquarius!

Harmony and understanding
Sympathy and trust abounding
No more falsehoods or derisions
Golden living dreams of visions
Mystic crystal revelation
And the mind's true liberation
Aquarius! Aquarius!

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars

This is the dawning of the Age of Aquarius
The Age of Aquarius
Aquarius! Aquarius!
Aquarius! Aquarius!


Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in

o.s.v.

Oh everyone sing along
Come on!
Now everybody just sing along
And let the sunshine on in
Open up your heart
And let it shine on you

And when you're lonely
Hey! let it shine, yea
You got to open up your heart
and let it shine on in

When you feel like everythings cheated
And your friends are turning backs upon you
Just open up your heart
and let it shine in

You've got to feel it!

Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in

o.s.v.

Gott Nytt 2016

Posted on January 11, 2016 at 7:33 AM Comments comments (0)
Härligt med ett nytt år. Allt känns som pånyttfött igen och förändringarnas vindar sveper både inombords och utombords. Mitt löfte till mig själv detta krispigt nya år är att alltid göra mitt bästa ... För livet är en ständig resa efter nya erfarenheter, ibland är det upp och ibland är det ner, men gör vi bara vårt bästa är det gott nog. Ibland kan det t om vara så att de djupaste dalarna också kan lyfta oss till de högsta höjderna, följ bara flödet och välj att se på livet med öppenhet och spontanitet samt lita på att din intuition/magkänsla visar dig den rätta vägen. Det år som vi nu har framför oss är ur numerologisk synvinkel ett så kallat 9-år, dvs 2+0+1+6 = 9 vilket anses symbolisera gränslöshet, fullkomning och avslutning ... Och bakom alla siffror och allt liv finns ett helt hav av energi med olika frekvenser som korsar varandra, vilket också ger upphov till nya möjligheter och val. Tänk bara att allt levande  som är i harmoni är uppbyggt utifrån det "Gyllene snittet", så talmystiken/numerologin och astrologin är en förunderlig värld väl värd att utforskas om man tycker om att fördjupa sig i livets små mysterium. Själv tänker jag bl a ägna detta år till att utveckla HavsFrun som företag, vidareutbilda mig inom massage samt utbilda/initieras till "Usui/Holy Fire Reiki ART/Master" i Glastonbury/England. Känner mig så otroligt tacksam över vart livets små stigar för mig.

Allt Gott! /Kristina

Drick mycket glögg!

Posted on December 21, 2015 at 8:17 AM Comments comments (98)
KANEL - Sägs ha en positiv påverkan på blodcirkulation, matsmältning, andningsvägar och urinvägar.Antiseptiskk, svampdödande samt sägs också motverka parasitmaskar. Förbättrar aptit och matsmältning och kan balansera blodsockret. Stimulerar svettutsöndring, slem från näsan och tårvätska.

KRYDDNEJLIKA - Sägs verka antiseptiskt och smärtstillande samt att den kan användas vid tandvärk. Kan fungera som antikräkmedel och motverka illamående. Är slemlösande och kan verka lindrande vid luftrörskatarr och hosta.

INGEFÄRA - Sägs stimulera ämnesomsättningen, motverka förkylning samt renar kroppen från toxiner. Bra mot oroliga magar och motverkar gasbildning. Sägs även kunna lindra illamående samt kan ibland lindra åksjuka. Ingefäran kan ge en viss värmekänsla eftersom ytliga kapillärer öppnas vilket kan leda till att man svettas.

KARDEMUMMA - Har en mjukt värmande effekt på magen, sägs lindra halsbränna och illamående. Mildrar kramper i tarmen samt motverkar gaser. Te på kardemumma sägs också ibland kunna vara värdefullt då man känner sig nere.

                                               ... Så God Jul och glögga på!  :)

Förkylningstider

Posted on December 10, 2015 at 4:52 AM Comments comments (133)
Den torra luften inomhus bidrar till en utmärkt miljö och grogrund för bl a förkylningsvirus, därför är förkylningar vanligare på vintern när vi vistas mycket inomhus. Inomhusmiljön bidrar i regel till att våra slemhinnor lättare torkar ut vilket kan reta både näsa, hals och ögon. Ett tips här kan vara att ställa en skål vatten i fönstret ovanför elementet eller att använda en luftfuktare. (Var dock noga med att få rätt procent luftfuktighet.) Har du trots allt redan dragit på dig en förkylning så sägs Eukalyptus vara den mest beprövade lindraren i nöden, då den kan ha egenskaper såsom slemhinneavsvällande, virus och inflammationshämmande samt stimulerar immunförsvaret. Eukalyptus finns i allehanda produkter men finns också att införskaffa som eterisk olja för t ex inhalering. Tea Tree kan också vara bra ibland, då den bl a kan ha antiseptisk förmåga. Ingefära är också en gammal läkeväxt som sägs vara värdefull vid t ex muskel och ledsmärta, inflammation och vid förkylning, även Romersk Kamomill är en gammal medicinalväxt. Kamomillblommornas eteriska olja innehåller "azulen" som sägs vara mycket antiinflammatoriskt och mest azulen sägs finnas i den blå Kamomillen ... De flesta vet säkert också hur behagligt och rogivande det kan vara att inta en kopp Kamomillte strax innan det är dags att sova. Vill också tipsa om att hackad citronmeliss i en kopp varmt vatten kan kännas stärkande när du känner dig förkyld.  Ta väl hand om dig i vinter!  <3 <3 <3

Nyfiken på Reiki?

Posted on November 13, 2015 at 9:24 AM Comments comments (0)
Reiki är en flera tusen år gammal healingform som praktiseras genom att "utövaren" placerar sina händer i vissa positioner direkt på kroppen, eller strax över klientens kropp i det omgivande energifältet.
Reikiförmågan överförs från lärare/master till elev genom en så kallad initiering, vilket innebär att läraren som redan har kontakt med Reikikällan även ansluter eleven till den. Vill man tänka sig denna procedur på ett enklare sätt, så kan man jämföra med en radiokanal som ställs in på rätt frekvens, där sker också en osynlig intoning som inte heller är så lätt att förklara för den som inte är insatt i ämnet ... Men trots detta oförklarliga så vet vi att det fungerar eftersom kanalen fungerar, vilket vi också upplever många gånger.

Självaste ordet Reiki består av två japanska ord. Rei och Ki. Rei kan översättas till Universell och Ki till Livsenergi = Universell Livsenergi, vilken är Allomfattande. En del väljer att benämna denna kraft/energi "Högre visdom, Den dolda kraften, Gudsmedvetandet" med mera. Ki är livsenergin som flödar genom och runt allt levande, och Reiki sägs vara den energi som med stor visdom kan organisera flödet av de "underordnade" formerna av livsenergi i sinnet och kroppen.

Reikihealing skiljer sig också en del från andra healingformer och energin flödar dit mottagaren bäst behöver den för tillfället, så man skulle kunna säga att den har ett "eget medvetande". Detta innebär att healern inte medvetet styr eller manipulerar energin som strömmar igenom denne, utan endast fungerar som en kanal för Reikienergin. Den Universella Livsenergin flödar som sagt via utövaren över till mottagaren för att fylla på och ladda upp denne med positiv energi. Dock så är det viktigt att du själv verkligen vill följa med i den personliga utvecklingsresan, annars är det lätt att falla tillbaks i "gamla spår" igen.

Reiki sägs även höja frekvensen på den energin som redan finns inuti/utanpå kroppen, vilket kan hjälpa "energibanorna" att renas varvid Ki/Livskraften åter kan flöda fritt ... Vilket är väldigt viktigt att den gör för att vi ska må bra på ett naturligt sätt.

Hur Reikihealing upplevs är väldigt individuellt eftersom det beror på vad just du behöver för tillfället. Själv upplever jag Reiki framförallt som väldigt värdefullt för det andliga växandet men även som avslappnande, stressreducerande, renande, balanserande, frigörande med mera ... Och var och en får som sagt sin egen alldeles individuella upplevelse. Många säger sig dock uppleva en djup och behaglig avslappning, medans andra tycker sig märka av hur gamla och obearbetade känslor kommer upp till ytan för att frigöras.

Som arbetsgivare kan du erbjuda dina anställda Reiki (som ett alternativ till massage) som förebyggande och rehabiliterande friskvård.

Läs mer här; www:reikiforbundet.se/mer-om-reiki/reiki-som-friskvard


Reiki ligger i tiden ... Prova du också ...!
Månens inflytande på oss!

Posted on October 26, 2015 at 12:42 PM Comments comments (94)
Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av Månen. Lugna, stjärnklara kvällar kan jag stå länge utomhus och bara titta upp på himlavalvet och förundras över hur vackert allting är ... Och enligt min filosofi så påverkar Månen varje levande varelse på denna planet. Tidvattnet är ett exempel på hur stor påverkan Månen har på Jorden (och då ska vi begrunda att våra kroppar består av ungefär samma procent vatten som vår kära planet gör;), men det visas även genom olika, återkommande energetiska cykler.

Månen sägs även kunna reflektera Solens "maskulina" energi till en mer "feminin" frekvens och denna så kallade feminina energi tycks formligen flöda över oss nu, vilket ju är bra då de maskulina och de feminina energierna under väldigt lååång tid varit i obalans. Detta syns och har synts inte minst i vårt samhälle där det maskulina länge dominerat. Det som tycks hända nu är att månenergierna, och då inte minst det stora antalet superfullmånar som vi fått uppleva på sista tiden tycks hjälpa oss att "tända upp" den högra, hjärnhalvan, just för att främja och balansera upp de feminina kvaliteterna i oss för att Jorden i slutändan ska bli en mer fredlig och kärleksfull plats att leva på. En del tror att Månens största "uppgift" är att reflektera och förstärka de så kallade "ljuskoderna" från Centralsolen-Helios-The Great Central Sun (kärt barn har många namn) som sägs passera genom vår egen Sol, för att sedan "belysa och väcka upp" våra celler och vårt DNA. Detta sägs på sikt t ex kunna leda till att allt fler chakror väcks till liv och att vi då har möjlighet att utvecklas alltmer både fysiskt såväl som andligt. Men som sagt allt är ju relativt, så läs gärna och begrunda det jag skriver, men glöm inte att också bilda dig en egen uppfattning .. Men tycker du liksom jag om Änglar, då kan det vara bra att veta att det sägs vara ÄrkeÄngeln Christiel som sprider sin energi via Månen/Lady Luna. 

Så ta dig tid att gå utomhus för att riktigt insupa och njuta av årets sista superfullmåne som infaller Tisdag 27/10 kl.13.05

The Wind of Changes

Posted on October 7, 2015 at 5:19 AM Comments comments (0)
"Det ligger i luften, någonting är på gång" ... Japp, så är det!

Att en förändring i vårt samhälle är på gång visar just nu även de stora flyktingströmmarna runtom i Europa på. Vi, deras medmänniskor börjar alltmer kräva att gränser öppnas upp för att ta emot våra nödställda grannar. Vissa erbjuder t om sina privata hem för att hjälpa, vilket är stort!

Dessa förändringar som just nu pågår påverkar både i stort och smått ... Själv kan jag dock inte sätta fingret exakt på vad det är eller varför just nu, men för egen del har jag också märkt av en hel del förändringar, eller som jag hellre föredrar att kalla det "utvecklingsprocesser". En sak vet jag dock, och det är att i samband med Lejonportalen 8-8-8-(8) kände jag och detta mycket starkt, att NU får det vara nog med kaffedrickandet. Inte heller vin/alkohol lockar det minsta nu längre, så "bye bye" till det!

Även frukostvanorna har plötsligt förändrats och blivit betydligt nyttigare, och inkluderar oftast chiagröt och mandelmjölk toppat med bär och nötter/mandel, MUMS ..! Men allra först blir det varmt citronvatten.

Även mjölk, kött samt de flesta sockerprodukter (utom mörk choklad) har fått stryka på foten vad gäller de nya uppdaterade kostvanorna, men det var ett tag sedan. Dessa så kallade uppdateringar vad gäller kosten har kommit helt naturligt och utan minsta ansträngning från min sida. Ganska lustigt kan tyckas med tanke på att jag tidigare alltid ätit och druckit det som nu inte längre alls faller mig i smaken ... Men är det dags för förändring så är det!  ;)

Ytterligare en inspirationstanke som nu ständigt pockar på min uppmärksamhet är den, att det nu är dags för mig att ta tag i och gå vidare med mitt Reikiutövande och utbilda mig till Reiki Master ... Så till våren ser det ut som att det bär av till Glastonbury/Avalon för utbildning och initiering. Så enormt tacksam över att återigen få besöka denna mytomspunna kraftplats/pilgrimsort och Jordens Hjärtchakra. 

KÄRLEK <3

KristallMandala

Posted on August 5, 2015 at 11:53 AM Comments comments (0)
KristallMandala läggning 1-2/8-15 med efterföljande meditation i "blå" fullmånens sken..

Tack fina vännerna Marie och Tina för denna fina och kraftfulla upplevelse!

Maria Magdalena Dagen

Posted on July 23, 2015 at 5:40 AM Comments comments (100)
Visste du att denna mytomspunna kvinna faktiskt har en alldeles egen dag, nämligen den 22 Juli, Tänd ett ljus och tänk lite extra på henne då. Tycker faktiskt att hon väl förtjänar denna uppmärksamhet! <3 <3 <3

Rss_feed